Schets voor stationsplein Blerick

Station Blerick

Tijdens de workshop in februari konden omwonenden hun wensen en ideeen inbrengen over de nieuwe inrichting bij het station. Onze inbreng was dat we graag meer groen wilde, in de vorm van een paar grote bomen en heggen. Ook vonden we dat het plein aan de Blerickse zijde goed moest passen bij het plein aan de kant van het fort. Beide ontwerpbureau’s die door de gemeente waren uitgenodigd maakten een schets-ontwerp. En daaruit heeft het college nu een keuze gemaakt.

De keuze viel op Karres + Brands. Door de plaatsing van fietsenstallingen aan de zijkant blijft er veel plein over. En op dat plein komen een aantal grote inheemse eiken te staan. Ook de groene buffer tussen de woonwijk en de Kazernestraat blijft gehandhaafd. De thema’s van Cradle to cradle zijn doorgevoerd. Een minpuntje vonden we dat er erg veel steen was. We denken dat een paar mooie meidoorn en hazalaarheggen best tot hun recht zouden kunnen komen.

We zijn heel benieuwd naar hoe het uiteindelijke ontwerp er uit gaat zien.

 

 

 

 

Eén reactie

  1. Barry Pijper van den Heuvel

    Inderdaad erg veel steen, dit weerkaatst geluid kan dus overlast geven. Het lijkt onderhoudsarm maar tussen de stenen groeit ” onkruid”, hier mag niet meer tegen gespoten worden met gif of
    zoiets. Plaats heggen, meidoorn en liguster of hulst: goed voor vogels insecten, vlinders maar dit vangt ook vuil en bladeren op dat anders opgeveegd moet worden. Of is het de bedoeling dat er ” massabijeenkomsten gehouden gaan worden ?? zoals een popfestival??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *