Over Stadsnatuur Venlo

Stadsnatuur

Stadsnatuur

Het project stadsnatuur is in 1996 ontstaan toen we begonnen zijn met GEOlution. De natuur in ons directe omgeving heeft namelijk ook onze liefde voor de natuur aangewakkerd. En dit is niet de natuur die je verwacht, maar de natuur in de achtertuin, plantsoen of stadspark. Want overal waar bomen, struiken of planten zijn is er ook sprake van een natuurwaarde.

Naast deze bomen, struiken of planten zijn er namelijk ook zeer veel dieren aanwezig in deze kleine stukjes natuur. Vaak gaat het om ‘vergeten’ pareltjes, want doordat we het gewend zijn of misschien zelfs niet willen zien weten we niet meer wat er aanwezig is. Laat staan dat we moeite doen om dit in stand te houden of te beschermen.

En daar komt het project stadsnatuur om de hoek kijken. Stadsnatuur als schakel tussen samenleving en overheid, door het belang van het groen in de wijk voor o.a. biodiversiteit, leefbaarheid en sociale samenhang onder de aandacht te brengen. Beiden groepen betrekken bij het beschermen van deze stadsnatuur middels natuureducatie, natuurbeleving en natuurbeheer. Maar ook het uitbreiden en vergroten van natuur in de stad, door natuurgebieden te laten integreren in stedelijk gebied, parken natuurlijker in te richten en beheren evenals plantsoenen en wegbermen. Daarnaast verstening van het stedelijk gebied terugdringen zodat er meer ruimte komt voor de natuur in de stad.

Op deze projectsite houden we onze bezoekers op de hoogte van onze vorderingen met Stadsnatuur in Venlo, geven we uitleg over lopende zaken en hopen we u te betrekken bij de natuur in uw eigen stad!

Reactiemogelijkheid is gesloten